Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kustgemeenten erg geschrokken van windmolens

23-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
windmolen2_05.jpg
Een informatiebijeenkomst in maart over windturbines die op zee worden gebouwd, is door het ministerie van Infrastructuur & Milieu afgelast. Dat meldde de gemeente Noordwijk maandag. Raadsleden uit Zandvoort, Noordwijk en Katwijk die waren uitgenodigd, zijn niet van plan vertrouwelijk om te gaan met de informatie die ze daar zouden krijgen. Het ministerie had daar wel om gevraagd.
Geschrokken
Volgens de plannen verrijzen voor de Nederlandse kust windturbinevelden met honderden windmolens tot tweehonderd meter hoog. Wethouders die al animatiebeelden te zien kregen, zijn zich volgens de website van de gemeente Noordwijk ,,rot geschrokken''. De turbines verpesten in hun ogen het vrije uitzicht over zee.
Zandvoort, Noordwijk en Katwijk willen dat ook Tweede Kamerleden de animatiebeelden gauw te zien krijgen om een oordeel te kunnen vellen. ,,Hoewel de besluitvorming in Den Haag al vergevorderd is, hebben zelfs Kamerleden de beelden nog niet gezien.'' De kustgemeenten vinden dat er geen enkele reden is om geheimzinnig te doen over 'de desastreuze gevolgen van plaatsing van windmolens'. De bijeenkomst stond gepland voor 9 maart.
Informatiebijeenkomsten
Volgens het ministerie ligt het net even anders en wordt alleen gekozen voor een andere datum. Het organiseert voor alle belanghebbenden informatiebijeenkomsten over het voornemen om twee stroken aan te wijzen voor windenergie op zee. ,,De bijeenkomst is verzet, omdat de geplande datum te dicht bij de start van de formele procedure bleek te liggen'', aldus een woordvoerster. ,,Omwille van een zorgvuldig proces hebben we besloten iedereen in dezelfde periode van dezelfde informatie te voorzien.'' Ergens in het voorjaar krijgen gemeenteraden volgens haar meer informatie over de inhoud en de aanpak van het windturbineproject. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!