Kassa

Kun je gezond en voedzaam koken met een beperkt budget?

30-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
13041 keer bekeken
  •  

Schrik je de afgelopen weken ook van de flink gestegen prijzen in de supermarkt? Dat is niet zo gek. De inflatie is torenhoog, en vorige maand werd bovendien de hoogste inflatie ooit gemeten in het segment 'voedingsmiddelen'. En dat maakt boodschappen doen een steeds grotere uitdaging voor mensen met een beperkt besteedbaar inkomen. Kun je met een beperkt budget eigenlijk nog wel een gezonde, voedzame én lekkere maaltijd op tafel zetten?

Masterchef-winnaar Estée Strooker, TV-kok Jadis Schreuder én kookboekenauteur – en tevens Kassa-bekende – Judith Cyrus gaan de ultieme uitdaging aan om dat te onderzoeken.

Het doel? Maak niet alleen de lekkerste, maar ook de goedkoopste maaltijd die je kan bedenken. Het budget? Slechts 2 euro per bord. Het resultaat? Verrassend lekkere én voedzame maaltijden!

Zelf aan de slag? Check de recepten!

Wij hebben de recepten ook voor je op een rij gezet. Wil jij zelf aan de slag met één van de gerechten uit de reportage? Via onderstaande links kun je de recepten nalezen.

Uiteraard zijn ook de ingrediënten en eventuele benodigdheden voor in de keuken daarbij inbegrepen.

Recept van Estée Strooker

Estée bedacht een aardappelrösti met prei en sardines. Wil jij zelf aan de slag? Check dan snel het recept via onderstaande link!

Recept van Jadis Schreuder

Jadis bedacht een pasta met courgettesaus, munt, citroen en broodkruim. Benieuwd hoe je dat op tafel zet? Dat lees je als je onderstaande link volgt!

Recept van Judith Cyrus

Judith bedacht voor Kassa een recept dat bestaat uit geroosterde witte koolsteak met papadums. Benieuwd hoe jij deze lekkernij op tafel zet? Volg onderstaande link voor het recept!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

lagerweij
lagerweij6 jun. 2022 - 10:40

Maar zo moeilijk is dat echt niet, je moet een beetje vindingrijk zijn maar als je bedenkt dat mensen die in de schuldsanering zitten maar 50 euro krijgen per persoon, op advies Nibud, voor hun wekelijkse consumptie krijgen en die dealen daar allemaal mee dan is dat niet zo bijzonder.

Il Modo Italiano
Il Modo Italiano5 jun. 2022 - 22:57

Mijn vrouw en ik koken elke avond authentiek Italiaans gebaseerd op de arme luis keuken oftewel Cusina Provera. Ook authentiek Italiaans koken? Kijk eens op ons blog, https://parkinsonenverkeersdeelnemer.com/o-nu-kijk-je-toch-leuk-en-welkom/ Buon appetito! Ciao Hans en Jolanda

Kakkia
Kakkia30 mei 2022 - 22:05

Geweldig, het kan zeker ook met vlees, vis en (veel) kruiden. Kies voor een week of maand budget. Koop groot, bewaar en bespaar 🤗 Bij mij gaat het al jaren goed, introduceer een "restjes" dag ( een van onze favorieten) een tafel vol hapjes en/of gerechten van de restjes van de hele week. Succes 👍💪😃

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!