Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kroes: Helft groei in EU te danken aan ICT

17-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
internet-kabel_02.jpg
De productiegroei in Europa van de afgelopen vijftien jaar is voor de helft terug te voeren op informatie- en communicatietechnologieën (ICT). Europees Commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda) stelt dat in een maandag gepubliceerd rapport.
Daarin staat ook dat zes op de tien Europeanen regelmatig gebruik maken van internet. Bij 48 procent is dat dagelijks het geval. De EU blijft daarmee ietsje achter bij de Verenigde Staten, waar 56 procent dagelijks internet en 65 procent dat in de afgelopen drie maanden heeft gedaan.
Volgens Kroes blijkt uit de cijfers dat de ICT-sector een van de belangrijkste aanjagers is van de Europese economie. Om volledig te profiteren van de voordelen van de digitale economie, moet de EU vlug zorgen voor snellere breedband, betrouwbaar internet en betere opleiding van de burgers op ICT-gebied. Kroes kondigt aan binnenkort met voorstellen te komen.
Eerder noemde ze 2013 als datum waarop alle Europeanen over breedband moeten kunnen beschikken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!