Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kritiek op uitstel flexmaatregel

14-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werkeloos_08.jpg
FNV-voorzitter Ton Heerts en werkgeversvoorman Bernard Wientjes vinden het jammer dat de Tweede Kamer de maatregelen om de positie van flexwerkers te verbeteren, met een jaar wil uitstellen. Dat zeggen de vakbondsman en de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW vrijdag in een interview met Nu.nl.
'Perspectief op vast dienstverband'
Volgens Heerts is het nodig om flexcontracten aan te pakken om jongeren perspectief te geven op een vast dienstverband. ,,Uitstel van deze maatregel verbetert de positie van jongeren niet, integendeel'', aldus Heerts. Wientjes stoort zich eraan dat er in de Tweede Kamer een ,,sfeertje is gecreëerd dat werkgevers iedereen na 2 jaar op straat gooien''. Dat is volgens hem ,,een karikatuur van de werkelijkheid''.
Vrees voor ontslag jongeren
De Tweede Kamer sprak deze week over maatregelen om flexcontracten in te perken. Werkgevers zouden voortaan maximaal 2 jaar tijdelijke contracten mogen geven. Een meerderheid van de Kamer vreest voor een averechts effect waarbij bedrijven jongeren eerder zouden ontslaan om ze na 2 jaar geen vaste baan aan te hoeven bieden. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken zei vervolgens bereid te zijn om de maatregelen met 1 jaar uit te stellen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!