Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Krieltje houdt niet van de hitte

08-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aardappelen.jpg
De tropische temperaturen en de aanhoudende droogte zijn niet goed voor de akkerbouw. ,,De sector haalt dit jaar geen topproductie. Dit leidt hoe dan ook tot hogere prijzen voor de consument.'' Vooral de aardappel heeft last van de zomerse temperaturen, zei voorzitter Jaap Haanstra van de vakgroep LTO Akkerbouw vrijdag.
Door het late en koude voorjaar hebben veel gewassen sowieso al een slechte start gemaakt. Nu de temperatuur op sommige plaatsen in het land boven de 35 graden schiet, maken akkerbouwers helemaal spannende tijden mee. Hoe groot de schade wordt, is nog niet te zeggen. ,,Dat is afhankelijk van wat het weer nog gaat doen deze zomer'', aldus Haanstra. Natuurlijk doen akkerbouwers er alles aan om hun product goed te verzorgen. Maar tegen deze hitte is geen kruid gewassen, zei Haanstra. ,,Beregenen helpt natuurlijk wel. Maar het water is met deze droogte niet aan te slepen.'' Aardappels houden er volgens Haanstra wel van als het zonnetje op ze schijnt. ,,Maar ze staan ook graag met hun voetjes in het water.'' Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!