Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kredietcheck niet alleen op basis van postcode

14-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
195x90_wijk.jpg
In september lieten zien hoe een jongen met een brandschoon verleden toch geen klant mocht worden van energiemaatschappij E.on. Dat zou komen door de postcode van zijn nieuwe huis. Hoe is dat afgelopen en wat is er veranderd?
EDR Credit Services
In de uitzending vertelde E.on dat zij voor de kredietcheck gebruik maken van het bedrijf EDR Credit Services, onderdeel van DAS. Ook benadrukte E.on niet gelukkig te zijn met de situatie dat de kredietcheck alleen plaats zou vinden op basis van postcode.
Verbetering
Ondertussen hebben E.on. en EDR nadere afspraken gemaakt en Charles Staats, directeur van DAS, licht die afspraken in Kassa toe. Zo vertelt hij dat er nooit uitsluiting alleen op postcode plaats vond en vindt. Er is altijd meer informatie beschikbaar, maar die kan EDR niet openbaar maken vanwege privayredenen. Wel heeft EDR door de Kassa-uitzending het voornemen om de uitleg naar de klant toe te verbeteren. Ook is inzage in de gegevens bij EDR nu gratis en is EDR ondertussen aangesloten bij de branchevereniging.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!