Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kraamzorg blijft in basispakket

05-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
baby_drinkt_melk_10.jpg
Kraamzorg blijft in het basispakket van de zorgverzekering. Wel wordt straks per vrouw bekeken hoeveel uur en welke zorg ze precies nodig heeft.
Aansluit bij behoefte
Dat heeft minister Edith Schippers (Volksgezondheid) woensdag aan de Tweede Kamer geschreven. Ze neemt daarmee de adviezen van Zorginstituut Nederland over. Volgens de minister betekent dat ,,dat niet meer of minder uren kraamzorg worden verleend dan noodzakelijk en ook dat de inhoud van de kraamzorg aansluit bij de behoefte''.
Niet meer nodig
Als de kraamvrouw weer zelf de regie kan voeren en het gezin voldoende op weg is geholpen, is er geen kraamzorg meer nodig, aldus Schippers. Nu krijgen kraamvrouwen nog 24, 49 of 80 uur kraamzorg aangeboden, afhankelijk van hun situatie.
Oproep op televisie
Schippers deed in 2013 een oproep op televisie aan mensen en organisaties om mee te denken over wat al dan niet in het basispakket zou moeten zitten. Daarna werd vaak geopperd om kraamzorg eruit te halen. De minister vroeg het Zorginstituut vervolgens om advies. Een en ander wordt verder onderzocht en uitgewerkt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!