Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KPN ziet toch af van opdoeken XS4ALL

14-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
xs4all logo
KPN gaat toch door met het merk XS4ALL. De beslissing van de telecomprovider volgt na de aanhoudende kritiek van klanten en medewerkers over het opdoeken van het merk.
De techniek en organisatie van XS4ALL moet volgens de provider integreren in het bedrijf. Voorlopig verandert er niets aan de dienstverlening. Klanten van XS4ALL zullen zoveel mogelijk worden geholpen door dezelfde XS4ALL-medewerkers.

Nieuw premium merk

Naast het behouden van de merknaam, wil KPN een "XS4ALL-achtig" premiummerk voor breedbandinternet maken, dat onder de vlag van KPN moet vallen. Daar zal het huidige XS4ALL-personeel onderdeel van gaan uitmaken. De verwachting is dat dit nieuwe KPN-merk later dit jaar in de lucht komt. Waarschijnlijk is dat de telecomprovider niet meer gaat zoeken naar nieuwe klanten voor XS4ALL. De honderdduizenden XS4ALL-klanten kunnen bij het merk blijven. Ook behoudt KPN de dienstverlening van het merk.

Naar de rechter

Begin vorig jaar kondigde KPN aan XS4ALL te willen opheffen. Investeerders bleven moeite steken in gesprekken met KPN en vonden daarna de gang naar de rechter. Ondertussen verzamelden klanten duizenden handtekeningen, maar de provider volhardde en zou, ondanks de bezwaren, toch de stekker uit XS4ALL trekken. KPN werd gesteund door de rechter, die had bepaald dat het telecombedrijf het merk mocht opheffen. Nu is dat, een jaar na de aangekondigde opheffing, uiteindelijk toch van de baan. 

'Plan KPN slechter dan opheffen'

Het actiecomité XS4ALL Moet Blijven reageert niet positief. Volgens het comité is de overname nog slechter dan het geheel opdoeken van het merk. Wanneer de eerste fase van de integratie plaatsvindt, zou KPN de ondernemingsraad van XS4ALL kunnen opheffen. Daarna heeft KPN volgens het comité "vrij spel". De kritiek ligt vooral bij het integreren van de systemen van beide bedrijven. Daardoor komen klantgegevens van XS4ALL in de KPN-database. "Overal wordt een XS4ALL-sticker opgeplakt", valt te lezen in de verklaring van het actiecomité.
Bronnen: ANP, XS4ALL Moet Blijven
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!