Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KPN voorziet buitengebieden van snel internet

10-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kpn_15.jpg
Telecomconcern KPN spant zich in om buitengebieden te voorzien van snel internet. Het bedrijf kondigde dinsdag daarvoor de eerste stappen aan, waarmee een kleine 100.000 huishoudens zijn geholpen. KPN heeft de oplossing 'Internet Buitengebied via 4G' de afgelopen maanden uitvoerig getest in het Groningse Loppersum.
Volgens KPN zullen de komende jaren circa 300.000 huishoudens in het buitengebied gaan profiteren van snel breedbandinternet. Dit wil het bedrijf onder meer bereiken door de uitrol van glasvezel naar kleine dorpen en de inzet van nieuwe technieken over het bestaande kopernetwerk, waardoor de internetsnelheid fors toeneemt.
Vanaf volgend jaar kan KPN bij 85 procent van de huishoudens internet met een snelheid van meer dan 100 Mbps bieden. Voor circa 93 procent van Nederland is een snelheid van 40 Mbps beschikbaar. Het bedrijf beloofde ook zijn best te doen voor de overige 7 procent van de huishoudens. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!