Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KPN trekt tarief mobiel en vast gelijk

29-11-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Fallback image for card
Telecombedrijf KPN wijzigt met ingang van het nieuwe jaar de tarieven voor zijn belangrijkste abonnementen voor thuisbellen, waardoor bellen vanuit huis naar een vast nummer evenveel kost als bellen naar een mobiel nummer.
De kosten voor bellen naar een andere vaste telefoon gaan omhoog; die voor bellen naar een mobiel omlaag. Bovendien rekent KPN voortaan geld voor het bellen met de vaste telefoon naar de eigen voicemail. Tot nu toe kostte dat officieel 4 cent per minuut, maar KPN bracht dit bedrag nooit in rekening. Het tarief is nu opgetrokken naar 9 cent per minuut en zal voortaan wel op de rekening staan. Dat maakte KPN maandag bekend.
Bellen vanuit huis kost voortaan zowel naar een gewone vaste lijn als naar een mobiel 9 cent per minuut. Verhoudingsgewijs belt volgens een woordvoerder van KPN ,,de overgrote meerderheid'' op de vaste telefoon thuis naar andere vaste nummers, wat dus met een stijging van 5 cent per minuut flink duurder wordt.
KPN wil mensen over de streep trekken om vaker met hun vaste telefoon naar een mobiel te bellen. ,,Mensen aarzelden om dat te doen omdat het zo duur was'', aldus een woordvoerder. Voor KPN is het ,,sowieso aantrekkelijker'' als meer gebeld wordt vanaf de vaste lijn. Maar of mensen duurder of goedkoper uit zijn, hangt van verschillende factoren af. ,,Dat is helemaal afhankelijk van je belgedrag en eventuele kortingen.''
In voorkomende gevallen kan het gebeuren dat het zelfs goedkoper wordt om met je vaste telefoon naar een mobiel te bellen dan met je mobiel; dat hangt wederom af van het gekozen abonnement.
Ook internationale gesprekken worden duurder. Bellen naar landen in Noordwest-Europa en de VS wordt maar 3 cent per minuut duurder, bellen naar Turkije 28 cent en bellen naar bijvoorbeeld Marokko of Aruba gaat 43 cent per minuut meer kosten.
Voor alle gesprekken geldt een starttarief van 10 cent. De gesprekken worden per seconde verrekend.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!