Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KPN niet meer de grootste in vaste telefonie

29-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
telefoon ouderwets bellen 930
KPN is voor het eerst in de geschiedenis niet meer de grootste aanbieder van vaste telefonie. Het telecomconcern, dat voorheen bekendstond als staatsbedrijf PTT, is voorbijgestreefd door Ziggo, zo blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Telecompaper.

Ziggo marktleider

Ziggo was eind 2017 de marktleider met een aandeel van 41,9 procent. KPN volgde met 41,1 procent van de telefoonaansluitingen. De Nederlandse vastetelefoniemarkt telde eind 2017 krap 6,1 miljoen aansluitingen. Dat aantal loopt al een aantal jaren terug.

Daling analoog

Het positieve effect van gecombineerde pakketten met telefonie, internet en tv, zorgde sinds 2009 nog voor een groeiende markt in vaste telefonie, maar sinds 2015 is sprake van een neergang, vooral door de daling van analoge lijnen. Telecompaper verwacht dat de daling de komende jaren zal doorzetten. Tot 2022 zullen nog eens 800.000 mensen hun vaste telefoonlijn vaarwel hebben gezegd, zo is de verwachting.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!