Kassa

KPN moet concurrenten toelaten op glasvezel -en kopernetwerk

17-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
71 keer bekeken
  •  
kabel internet glasvezel web
KPN moet concurrenten op de telecommarkt voorlopig toegang blijven bieden tot zijn vaste koper- en glasvezelnetwerk. Dat volgt uit een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb).
Beroep afgewezen
Het gaat om het zogeheten marktanalysebesluit van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) uit december 2015. Daarin oordeelde de toezichthouder al dat het net van KPN de komende jaren open moet blijven. Verschillende partijen, waaronder KPN, hadden daar echter beroep tegen ingesteld. Die beroepen zijn nu afgewezen. Volgens het CBb heeft de ACM de kritiek voldoende kunnen weerleggen.
Nederland heeft eigenlijk maar twee grote netwerken voor consumenten om te internetten, tv-kijken en bellen: het kabelnetwerk van Ziggo en het koper- en glasvezelnetwerk van KPN. De ACM vindt dat er meer aanbieders moeten zijn en probeert door middel van regels een gezonde concurrentie te waarborgen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

jara36
jara3617 jul. 2017 - 19:43

Inderdaad waarom KPN wel en Ziggo niet. Ik zou heel graag concurrentie zien op het kabelnetwerk zodat ik eindelijk van aanbieder kan wisselen.

1 Reactie
cantate
cantate17 jul. 2017 - 20:27

Ben ik helemaal met je eens. Maar de providers lijken het niet eens te proberen, die blijven allemaal op het netwerk van de KPN zitten. Of anders worden ze misschien "ingelijfd" bij Ziggo, net als UPC.

tjal2
tjal217 jul. 2017 - 17:19

Waarom KPN wel en Ziggo niet. Ziggo doet hele rare dingen, als je een boxje voor een card wil wisselen moet je nieuw abonnement afsluiten.19,95 Euro betalen voor activeren en je krijgt dan een abonnement wat even duur is maar wel met 10mb lagere internetsnelheid.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!