Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KPN komt met spionagevrije app en smartphone

19-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
logo_kpn.jpg
Telecombedrijf KPN komt met een nieuwe telefoondienst die (bijna) niet af te luisteren is. KPN gaat hiervoor samenwerken met het Amerikaanse bedrijf Silent Circle dat zich specialiseert in encryptie en wordt gezien als voorvechter van bescherming van het privédomein van burgers. Naast de productie van een nieuwe app komt Silent Circle binnenkort ook met de eerste ‘spionagevrije’ smartphone op de markt.
Blackphone
KPN zal eerst de producten van Silent Circle gaan verkopen, later wil het bedrijf zelf de zogeheten ‘Blackphone’ gaan verkopen. Bij deze telefoon is het besturingssysteem extra beveiligd tegen spionage. Volgende week zal de Blackphone gepresenteerd worden op het Mobile World Congress in Barcelona. Het is de eerste smartphone die speciaal bedoeld is om te ontkomen aan inlichtingendiensten. 
Privégegevens
Veel internetbedrijven zoals Google en Facebook zijn gebaseerd op gratis diensten, waarvoor gebruikers feitelijk betalen met hun privégegevens. De nieuwe versleutelingsdienst biedt nieuwe diensten aan voor gebruikers die zich hiervoor willen afschermen. De software zorgt ervoor dat data nooit wordt opgeslagen, encryptiesleutels via de telefoon worden aangemaakt en dat de sleutels na dataoverdracht worden vernietigd.  Financieele Dagblad/De Volkskrant/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!