Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KPN komt met onbeperkte belbundel

03-07-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
kpn_logo_06.jpg
Klanten van KPN kunnen binnenkort onbeperkt bellen en sms'en naar alle mobiele en vaste nummers in Nederland voor een vast bedrag per maand. Dat maakte het telecombedrijf dinsdag bekend. KPN is de eerste speler op de Nederlandse markt die dat aanbiedt.
In componenten
Bovenop de belbundel kunnen klanten kiezen voor een internetbundel en het gewenste toestel. Een onbeperkte belbundel gaat, exclusief toestel en mobiel internet, 40 euro kosten. ,,Voorheen boden we meer een happy meal aan, nu hebben we het in meer componenten opgedeeld'', zei directeur Marco Visser van KPN Mobiel.
Het opdelen in componenten, waarmee ook de prijs van een toestel transparanter wordt, is voor KPN niet geheel nieuw. Begin dit jaar kwam jongerenmerk Hi al met een vergelijkbaar model, waarbij juist mobiel internet centraal stond.
'Bellen nog steeds op 1'
Visser erkent dat mobiel internet momenteel veel harder groeit, ,,maar activiteit nummer 1 is nog steeds bellen en sms'en'', vertelt Visser. Hij verwijst daarbij naar een onderzoek door Peil.nl onder 1500 Nederlanders, waaruit bleek dat twee derde van de Nederlanders hun mobiele telefoon vooral gebruikt voor bellen en sms'en.
In Nederland biedt Vodafone bijvoorbeeld klanten de mogelijkheid om onbeperkt te bellen naar andere Vodafone-klanten. In landen als Duitsland en Frankrijk zijn onbeperkte belbundels al wel bekend. KPN biedt ze via zijn dochterbedrijf E-Plus in Duitsland aan voor 24,90 euro per maand, exclusief sms'en.
'KPN heeft lef'
,,Ze zullen het idee hebben afgekeken van hun Duitse dochter'', zegt Ben Woldring, oprichter van Bellen.com. Hij vindt de stap van KPN om als eerste in Nederland met onbeperkt bellen te komen ,,van lef getuigen''. ,,KPN is de gevestigde partij, dus je had het meer van de uitdagers verwacht: Vodafone en T-Mobile. Zij zullen nu zeker moeten volgen.''
Vorig jaar veroorzaakte KPN nog grote commotie toen bleek dat het de onbeperkte databundels wilde afschaffen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!