NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kosten bouwvergunning verschilt enorm per gemeente

9 sep 2019
  •  
leestijd 1 minuten
verbouwing klussen huis 930
Er moet een einde komen aan de grote verschillen in prijzen van bouwvergunningen die gemeenten rekenen aan mensen die een nieuw huis willen bouwen. Dat stelt Vereniging Eigen Huis (VEH), die wil dat minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) de kwestie bij de gemeenten aankaart.
Nieuwbouwkopers in Voorschoten betalen volgens de VEH 12.000 euro voor de bouwvergunning van hun nieuwe woning, terwijl in de nabijgelegen gemeente Den Haag voor dezelfde vergunning maar 2000 euro hoeft te worden neergeteld.

Onbegrijpelijke verschillen

"Een bedrag van 12.000 euro aan leges voor een gemiddelde nieuwbouwwoning is verbijsterend. Laat de gemeente dit maar eens uitleggen", zegt directeur Rob Mulder van VEH. "Wij willen dat minister Ollongren gemeenten aanspreekt en ingrijpt door excessen aan te pakken".
Het huidige legesstelsel leidt tot onbegrijpelijke verschillen die mensen volgens de vereniging terecht zeer onrechtvaardig vinden. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!