Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA

#IkRedHetNietMeer: Wil jij jouw verhaal delen? Of wil je graag hulp bieden?
Kassa

Kosten ruimbagage in drie jaar verdubbeld

19-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koffer bagage 930x520
Reizigers worden horendol van de enorme prijsverschillen deze zomer voor hun in te checken koffers. De tarieven zijn steeds ondoorzichtiger, meldt De Telegraaf. De gemiddelde kosten van ruimbagage zijn in drie jaar tijd bijna verdubbeld.
Weflycheap.nl
Dat blijkt uit een vergelijking deze zomer van een dertigtal luchtvaartmaatschappijen die vanaf Schiphol vliegen naar Europese en verre vakantielanden. Het onderzoek van Weflycheap.nl laat zien dat er voor de reiziger vaak geen touw aan is vast te knopen.
Variabele tarieven
Om de verwarring nog groter te maken, hanteren veel vakantievliegers dit jaar variabele tarieven voor koffers die in het ruim mee moeten. ,,Bijvoorbeeld afhankelijk van de gevlogen afstand, de Europese bestemming en de vliegdag. Hoe verder en populairder hoe duurder'', aldus onderzoeker Eelko van Drongelen.
Bron: De Telegraaf

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

tenormin
tenormin19 jul. 2017 - 16:51

Ik zelf merk eigenlijk niets van ondoorzichtige(r) tarieven. Mag gewoon 23 kilo ruim-bagage meenemen. Op de rekening staat ook niets over bagage, alleen ticketkosten, overige kosten/kortingen, die trouwens duurder zijn dan het ticket, handlingfee tickets en vliegticket Garantieverzekering. Vlieg wel Intercontinentaal.

bornsol
bornsol19 jul. 2017 - 13:18

Straks ook voor de WC betalen,En over 5 jaar STAANPLAATSEN,kan je met je riem om blijven staan

jufmdb
jufmdb19 jul. 2017 - 12:25

Het ligt echt aan het leesniveau van de mensen zelf. Zoek een vlucht, op dezelfde bladzijde of de volgende krijg je de vraag of je ruimbagage bij wilt boeken, compleet met prijs. Wat is daar onoverzichtelijk aan? Ik lach me te pletter op de luchthavens om de mensen die nog altijd met een flinke koffer als handbagage aan komen zetten. Verdiepen in voorwaarden of een meetlintje gebruiken is voor velen een struikelblok. Ligt dat aan de verkoop van reizen of aan de luiheid van mensen? Voor mensen met alleen handbagage is het fijn, die betalen niks voor iets wat ze niet gebruiken. Ik reis nooit met alleen handbagage, heb helaas teveel nodig op locatie. Maar ik vind de prijzen reuze meevallen. Een stoel voor lange benen is duurder.

snuffelbaard
snuffelbaard19 jul. 2017 - 12:08

Schofterig..

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!