Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kosten dagje uit in Nederland fiks gestegen

07-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
roller-coaster-365769_1920.jpg
Een dagje uit in Nederland is de afgelopen 5 jaar opnieuw flink duurder geworden. Dat meldt dagblad Metro op basis van eigen onderzoek.
Metro berekende de prijsontwikkeling onder 20 Nederlandse pretparken, dierentuinen en musea. Sinds 2009 hebben deze hun toegangsprijzen met gemiddeld bijna 20 procent verhoogd.
Prijsstijging nodig
Volgens Mariëlle van Aggelen van de Club van Elf zijn de prijsstijgingen nodig. ,,Als dagattractiebedrijf moet je er rekening mee houden dat mensen tegenwoordig overal heen kunnen'', zegt de directrice van de belangenvereniging van grote attractieparken en dierentuinen. ,,Als je tussen dat aanbod wilt opvallen en de mensen wilt blijven verrassen moet je investeren in nieuwe attracties. Dat kost geld.''
Musea duurder
Vooral musea zijn sinds 2009 fiks in prijs gestegen. Vergeleken met 15 jaar geleden betaalt de bezoeker zelfs 90 procent meer voor een cultureel uitstapje.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!