Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kortere opleiding basisarts slecht idee'

22-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dokter_soa_09.jpg
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid is kritisch over het Europese voornemen om de opleiding tot basisarts te verkorten van 6 naar 5 jaar. Dat schrijft ze in een brief aan artsenorganisatie KNMG. De KNMG had eerder al laten weten niets in dit plan te zien.
Volgens de KNMG zal de inkorting, samen met de verruiming van de numerus fixus, leiden tot afname van de huidige goede kwaliteit van de Nederlandse artsopleiding.
De KNMG wil ook niet dat de artsopleidingen in andere landen van de Europese Unie ingekort worden, omdat Nederland daarmee verplicht wordt om artsen toe te laten uit andere landen die in vijf jaar zijn opgeleid. ,,Daarmee zullen er knelpunten ontstaan in de kwaliteit van artsen. En dat kunnen de Nederlandse bevolking en onze gezondheidszorg niet gebruiken'', lichtte de KNMG vrijdag toe.
Schippers maakt wel de kanttekening dat ze het totale aantal onderwijsuren belangrijker vindt dan de totale duur van de opleiding.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!