Kassa

Kortere looptijd persoonlijke lening zorgt voor flinke besparing

19-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
259 keer bekeken
  •  
geld euro 200 biljet 1127

Kies jij bij een persoonlijke lening voor een kortere aflosperiode? Dan betaal je per maand iets meer, maar bespaar je zo honderden euro's op de totale lening, stelt vergelijkingssite Geld.nl. Met het in een kortere periode aflossen, kan de winst hierdoor oplopen tot ruim 2700 euro bij de hoogste leenbedragen, ziet Amanda Bulthuis van de financiële vergelijkingssite.

Ook bij een lager leenbedrag kun je door een kortere aflosperiode al snel honderden euro's besparen op de totale lening, stelt Bulthuis.

Kortere looptijd betekent minder lang rente betalen

Hoe zit dat? Bij een persoonlijke lening kies je zelf de looptijd, en dus ook de periode waarin je de lening aflost. Hoe langer de lening loopt, hoe lager het maandbedrag dat je moet aflossen. Het bedrag dat je terugbetaalt, spreid je zodoende over meer maanden. Dat lijkt een goede optie, omdat dan je maandlasten het laagst zijn. Maar de totale lening wordt hier juist duurder van, doordat je bij een langere looptijd ook langer rente betaalt. Zodoende scheelt een paar tientjes meer aflossen per maand je al snel honderden euro's.

Daarom is het advies van Bulthuis om altijd een lening te kiezen met een zo kort mogelijke looptijd, zolang je de maandlasten daarvoor kunt opbrengen. Daarmee bespaar je veel geld en ben je sneller van de lening af.
Bron: Geld.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!