Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kort geding over sta-opstoel

03-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4721519.jpg
De CG-Raad, de belangenorganisatie van gehandicapten en chronisch zieken, stapt naar de rechter om de sta-opstoel. De stoel wordt vooral gebruikt door ouderen en anderen die moeilijk uit hun stoel kunnen opstaan. Met een speciale vering geeft de stoel mensen als het ware een extra duwtje bij het overeind komen.
Minister Klink van Volksgezondheid schrapte vorig jaar de vergoeding die ouderen, zieken en gehandicapten kregen voor aanschaf van de stoel. De stoelen waren volgens hem niet veel duurder meer dan een gewone zetel, dus was de vergoeding naar zijn mening overbodig geworden.
De CG-Raad wil dat het besluit ongedaan wordt gemaakt. Volgens een woordvoerster kosten de stoelen al snel duizend euro per stuk, en kunnen duizenden mensen eenvoudigweg niet zonder. ,,Ze hebben veel meer thuiszorg nodig omdat ze zichzelf niet meer kunnen redden.'' De overheid is op die manier volgens haar bovendien alleen maar duurder uit.
Het kort geding dient woensdag voor de rechtbank in Den Haag.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!