Kassa

Kort geding over spotgoedkope hoogslaper Leen Bakker

03-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
930hoogslaper_leenbakker
Ruim 1000 consumenten gaan een kort geding tegen Leen Bakker aanspannen over niet-geleverde hoogslapers. Zij hebben daarvoor juridisch adviesbureau Aliter Melius ingeschakeld.
'Voor 24 euro door storing'
Leen Bakker bood de hoogslapers voor 24 euro per stuk aan op de eigen website. De keten van meubelwinkels wil de bedden niet voor die prijs leveren, omdat de aanbieding door een technische storing op de site zou zijn verschenen. Een gesprek donderdag tussen Aliter Melius en Leen Bakker om de zaak buiten de rechter om op te lossen, leverde niets op. Leen Bakker wil mensen ter compensatie 40 procent korting geven.
Een woordvoerder van Aliter Melius liet weten dat het niet lukte een ,,inhoudelijk gesprek'' met Leen Bakker te voeren over de levering van de hoogslapers. De keten van meubelwinkels zou vooraf een aantal voorwaarden hebben gesteld. ,,Ze stelden onder meer de voorwaarde dat we over het gesprek niet met de media zouden communiceren'', aldus de zegsman van het juridisch adviesbureau. Leen Bakker heeft nog niet gereageerd op de dagvaarding.
Consumentenbond ziet parallel
De Consumentenbond ziet een parallel met een eerdere rechtszaak over breedbeeld-lcd-televisies die het bedrijf Otto in 2006 aanbood voor slechts 99 euro. Klanten eisten toen ook dat het bedrijf de tv's voor dat bedrag zou leveren, maar de rechter oordeelde dat de koop niet geldig was. Otto wist aannemelijk te maken dat de lage prijs een foutje was. Het gerechtshof in Den Bosch redeneerde dat ook voor de kopers duidelijk moet zijn geweest dat het een vergissing was.
,,De uitspraak in de Otto-zaak geeft richting, maar uiteindelijk moet de rechter alle omstandigheden meewegen'', aldus een woordvoerster van de Consumentenbond. Over de uitkomst van deze zaak wil ze niet speculeren. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

marie47
marie473 aug. 2017 - 19:24

IK heb vroeger op de middenstand cursus geleerd dat een aanbieding geldig is zolang de prijs redelijk is maar niet als die zover afwijkt dat men kan weten dat het een fout betreft en dat is hier duidelijk het geval.

1 Reactie
luky1951
luky195112 aug. 2017 - 18:24

Is een artikel tijdens grote opruiming aanbieden zeg een LCD tv van € 699,00 voor een appel en een ei, aannemelijk of niet?

john veldhuis
john veldhuis3 aug. 2017 - 18:08

wat zijn mensen toch hebberig. wat een slechte mentaliteit vele mensen hebben, waarschijnlijk lage opleidingen. geen socialisten.

tijger1
tijger13 aug. 2017 - 17:11

Krankzinnig gedoe. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!