Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kort geding Den Haag tegen Pokémon Go

29-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pokemon go 2 930 520
De gemeente Den Haag heeft een kort geding aangespannen tegen het Amerikaanse bedrijf Niantic dat achter het spel Pokémon Go zit. Reden is de overlast die Pokémonjagers in Kijkduin veroorzaken. De gemeente wil dat er tussen 23.00 uur en 07.00 uur geen virtuele Pokémonfiguren meer te vangen zijn op en rond het Deltaplein in Kijkduin. In het Natura 2000 gebied mogen helemaal geen virtuele figuren meer opduiken.
Niantic luistert niet
De gemeente stapt naar de rechter omdat pogingen sinds half augustus om contact te leggen met Niantic geen resultaat hebben opgeleverd. Er is geen enkele respons gekomen op oproepen dus rest de gemeente niets anders dan de gang naar de rechtbank te maken, aldus de woordvoerder van wethouder wethouder Boudewijn Revis ((Binnenstad, Stadsontwikkeling Kerngebieden en Buitenruimte). Bewoners en ondernemers hebben geklaagd over de overlast die de jagers veroorzaken. Het kort geding dient op 1 oktober. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!