Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Koper gevonden voor failliete dierenparken

18-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dierentuin_02.jpg
De curator van de failliete dierenparken Zoo Parc Overloon, Aqua Zoo Friesland en Dierenpark Wissel in Epe heeft een koper gevonden: Libéma. Het Rosmalense bedrijf zegt garant te staan voor een gezonde exploitatie van de twee dierenparken in Leeuwarden en Overloon, die open zullen blijven. Het Dierenpark Wissel in Epe gaat dicht. De dieren worden herplaatst met behulp het Europese netwerk van de European Association of Zoos and Aquaria (EAZA).
Beste bod
Volgens de curator, Piet Gunning in Velp, heeft Libéma van alle gegadigden het beste bod uitgebracht. Er is rekening gehouden met de belangen van de crediteuren, de continuïteit van de ondernemingen, het behoud van werkgelegenheid en het dierenwelzijn.
Braakliggende grond
Eind januari liet Gunning weren dat ,,de kopers in de rij staan'' voor de drie dierenparken die van het failliete Zodiac Zoos waren. De koper krijgt behalve beesten veel braakliggende grond. Elk van de drie dierenparken bezit tussen de veertig en zeventig diersoorten. Overloon heeft onder meer dwergnijlpaarden en cheetahs en Aqua Zoo bezit poedoe's (een hertensoort) en zeeberen. Wissel, dat dichtgaat, is bekend om de collectie piepkleine aapjes. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!