Kassa

'Koop je vliegticket bij de luchtvaartmaatschappij zelf'

  •  
24-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1661 keer bekeken
  •  
vliegtickets 930 x 520

Het boeken van een vlucht kun je het beste rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij zelf doen. Zogenaamde bemiddelaars brengen vaak extra kosten met zich mee, concludeert de Consumentenbond

Luchtvaartmaatschappijen moeten de reissom binnen een week terugbetalen. Bemiddelaars hebben deze verplichting niet. Daarom wachten consumenten daar langer op hun geld bij annulering. 

Uiteindelijk duurder uit bij de bemiddelaar

Toezichthouder Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) bevestigt dit. Zij zeggen dat sommige reisbemiddelaars ook nog administratiekosten over de terugbetaling rekenen. Verder kost het wijzigen van vluchtdatum, boeken van ruimbagage en stoelkeuze vaak veel meer bij bemiddelaars. De prijs van een ticket bij zo’n site kan soms twee keer zo duur uitvallen dan bij de maatschappij zelf.

Bron: Consumentenbond

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Marianne van der Staaij
Marianne van der Staaij3 sep. 2022 - 9:00

Goedemorgen, in augustus j.l. heb ik met 5 personen geboekt bij lastminute.com voor een retourvlucht van Ryanair van Eindhoven naar Londonstansted. Zij zouden tegen betaling de instapkaarten naar mijn emailadres sturen. De avond voor vertrek kreeg ik een bericht dat dit door technische storing niet mogelijk was. Ik moest zelf online inchecken of bij de balie inchecken. Het lukte mij niet om online in te checken, Ik kwam er gewoon niet in. Na 2 uur in de rij te hebben gestaan waren we in Eindhoven naar verschillende balies gestuurd. Uiteindelijk bij de goede terecht gekomen. We konden worden ingecheckt maar moesten 5 x €55,— extra betalen. Omdat Ryanair wil dat iedereen online incheckt. Er zat niets anders op. In London gebeurde precies hetzelfde. Ook hier weer lange rijen, uiteindelijk bij de balie ingecheckt en weer 5 x €55,— bij moeten betalen. De balie beambte legde uit dat dit bij lastminute.com heel vaak gebeurt, dat je niet zelf kunt inloggen omdat lastminute.com een eigen emailadres voor jouw booking aanmaakt. Daardoor kun je dus niet meer zelf online inchecken. Pure winst voor Ryanair en winst voor lastminute.com. Dit vind ik bedrog. Ik heb al een klacht ingediend bij lastminute.com, maar die willen het extra incheckbedrag niet terug betalen want zij hebben mij tenslotte op de hoogte gebracht van de technische storing. Is er nog een andere mogelijkheid om het totaal bedrag van €550,— terug te krijgen? Ik hoor graag van u, vriendelijke groet, Marianne van der Staaij

marleenvanh
marleenvanh25 feb. 2022 - 19:14

`Dat roep ik dus al jaren..... En wanneer er iets fout gaat, dan heb je ook direct en alleen met de 'leverancier' te maken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!