Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kom naar de Los Je Conflict Op dag in de Jaarbeurs!

10 okt 2012
  •  
leestijd 2 minuten
LosJeConflictOpDag.jpg
Iedereen heeft weleens te maken met een probleem: onenigheid met de werkgever, ruzie met de buren, conflict met de ex-partner of de gloednieuwe wasmachine is te snel kapot en de verkoper doet moeilijk. Wat doe je dan?
De Raad voor Rechtsbijstand, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Universiteit van Tilburg organiseren op 20 oktober 2012 Los Je Conflict Op. Een gratis landelijke informatiedag in de Jaarbeurs Utrecht, waar iedereen antwoord kan krijgen op al dat soort vragen. Via workshops, persoonlijk advies en informatiestands krijgen bezoekers een antwoord op vragen op het gebied van scheiding, arbeidsconflicten, financiën, consumentenzaken en problemen met een overheidsinstantie.
Een greep uit het programma
- Hoe krijg ik een stabiel financieel huishouden?
Workshop van succesvolle zakenvrouw en tv-presentatrice Annemarie van Gaal. - Problemen en conflicten met overheidsinstanties: hoe los ik deze op?
Lezing van de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer. - Einde relatie, nieuw begin! Het leven na een scheiding
Workshop van Mariëtte Fehmers van datingsite voor alleenstaande ouders Mad Company.
- Belbus van VARA Kassa
De bekende Belbus van VARA Kassa is de hele dag aanwezig. Bezoekers kunnen daar terecht om onderwerpen aan te brengen voor het tv-programma.  - Ouderschap na de scheiding
Pedagoge Liesbeth Groenhuijsen geeft advies over veel voorkomende problemen.  - Diep in de schulden: hoe kom ik hieruit?
Tips en advies van Linda Strating van Bureau Wsnp (schuldsanering).
- Speedconsult bij een mediator
Bezoekers schuiven aan bij een mediator en krijgen antwoord op prangende vragen.  
 
- Ook zijn er informatiestands van o.a. de Kredietbank, het LBIO, VARA Kassa, ConsuWijzer, het Juridisch Loket, Bureau Wsnp (schuldsanering), 'Mediation naast Rechtstspraak' en Mad Company.
Zelfredzaamheid bevorderen
"Op 20 oktober bieden wij informatie en workshops over problemen waar veel burgers mee te maken krijgen: scheiding, arbeidsconflicten, financiën, consumentenzaken en problemen met een overheidsinstantie. Deze informatiedag  is dan ook voor iedereen bedoeld en past in de focus van de overheid om mensen meer zelfredzaam te maken in het oplossen van conflicten", aldus Madeleine Leers van de Raad voor Rechtsbijstand.
Praktische informatie
- Media Plaza, Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht.
- Zaterdag 20 oktober van 10.00 tot 17.00 uur, gratis toegang.
- Voor bezoekers met kinderen is er een gratis kinderhoek met ervaren leidsters.
- Meer informatie op www.losjeconflictop.nl.

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar