Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Kom burger tegemoet bij valse kentekens'

15-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kentekenbewijs_01.jpg
Als iemand één keer bij een rechter heeft aangetoond dat hij of zij het slachtoffer is van criminelen die kentekenplaten vervalsen, moet de overheid ,,actief een oplossing'' vinden voor het probleem. Nationale ombudsman Frank van Dooren zei woensdag bij RTL Nieuws dat hij vindt dat een burger in zo'n geval niet keer op keer zelf moet aantonen dat zijn kentekens zijn gekopieerd.
40.000 auto's met valse kentekens
De ombudsman reageerde op een item van RTL Nieuws van maandag, waarin werd gemeld dat er in Nederland ongeveer 40.000 auto's rondrijden met valse kentekenplaten. Criminelen zouden over drukpersen en blanco kentekenplaten beschikken om zelf duizenden valse kentekens per jaar te produceren. De overheid loopt bovendien jaarlijks 44 miljoen euro aan belastinginkomsten mis. Daarnaast worden nietsvermoedende automobilisten opgezadeld met boetes voor verkeersovertredingen die zij niet hebben gepleegd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!