Het consumentenplatform van BNNVARA. Kassa is er weer op zaterdag 4 januari met de Belbusspecial!
Koken zonder zout maar met lekker veel smaak!
12-09-2015
•
leestijd 2 minuten
•
69 keer bekeken
•
Topkok Pierre Wind is live in de studio: koken zonder zout maar met lekker veel smaak!
Minder Zout Maand
De maand september staat bij Kassa in het teken van zout. Of eigenlijk: minder zout. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaan er wereldwijd jaarlijks 2,5 miljoen mensen dood als gevolg van het eten van te veel zout. Twee-en-een-half miljoen!
Zo’n 80 procent van het zout dat we binnenkrijgen, komt uit kant-en-klare voedingsmiddelen. De voedselfabrikanten blijven veel te veel zout in ons eten stoppen.
Uitdaging!
Drie gezinnen gaan samen met Kassa de uitdaging aan om de hele maand september bewust minder zout te eten. Ze laten hun ervaringen zien in een videodagboek. In de uitzending is te zien hoe het de gezinnen vergaat.
Met behulp van de Eetmeter van het Voedingscentrum gaan de deelnemers nauwgezet bijhouden wat ze zoal eten. Ze worden bijgestaan door voedingskundige Astrid Postma Smeets van het Voedingscentrum. En elke week beantwoordt Astrid vragen van de deelnemers.
Pierre Winds creatieve combinaties
Kok des Vaderlands Pierre Wind laat live in de studio creatieve combinaties zien én proeven van hoe je ook zonder zout heerlijke gerechten kunt maken. Verse tomatensoep met koffie, vanille en speculaaskruiden om in te koken. Tips waar je thuis je voordeel mee kan doen.
Broccoli-tip
Kook broccoli in bouillon (zonder zout!) en voeg er een vanillestokje (of een paar druppels vanille-essence) en wat speculaaskruiden aan toe. Je staat versteld van de rijke smaak!
Raadpleeg ons Dossier Minder Zout
Meer tips en de uitleg zijn te vinden in het speciale dossier, waar je ook veel andere informatie vindt, over de deelnemers, gezondheidsaspecten, recepten, etc. Je kunt thuis meedoen!
Klik hier:
Dossier Minder Zout
Weet jij een lekker Minder-zout-recept?
Voeg 'm hier toe!