Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Koffers vol harddrugs na 'gewonnen vakantie'

25-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koffer-met-geld.jpg
Criminelen zetten vermoedelijk nietsvermoedende Australische ouderen in om drugs te smokkelen. Dat berichtte de BBC vrijdag. Een Canadees nep-reisbureau lokt pensionado's de grens over, waarna de ouderen terugkeren met koffers vol harddrugs.
Gratis vakantie
Een gratis vakantie, inclusief de vliegkosten en overnachtingen: het klinkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook. Twee gepensioneerde Australiërs klopten deze maand na zo'n gratis trip aan bij de douane in Perth, omdat ze vreesden dat er iets mis was met hun tassen. Medewerkers ontdekten vervolgens een aantal kilo methamfetamine in de bagage van de senioren. Straatwaarde: omgerekend 4,8 miljoen euro.
Koffers oplichters
Agenten arresteerden na de melding een 38-jarige man op het vliegveld. Volgens de politie waren de ouderen bijna ten prooi gevallen aan bijzonder doortrapte oplichters. De koffers van de ouderen zijn waarschijnlijk omgewisseld in Canada, waar het echtpaar met een zogenaamd gewonnen reis naartoe was gelokt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!