Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

'Koffer vliegpassagier raakt iets vaker kwijt'

24 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuut
koffer bagage 930x520
Wie met het vliegtuig reisde, had vorig jaar een iets grotere kans dat zijn koffer niet op de bagageband aankwam dan het jaar daarvoor. Wereldwijd werden op iedere duizend passagiers 5,69 stuks bagage gestolen, zwaar beschadigd of vertraagd afgeleverd, stelt IT-dienstverlener voor de luchtvaartsector Sita. Een jaar eerder was dat nog 5,57 per duizend passagiers.
In totaal ging het vorig jaar om 24,8 miljoen stuks bagage uit een totaal van een kleine 4,3 miljard. Daarvan werd 77 procent te laat afgeleverd en 18 procent raakte beschadigd. Van de getroffen koffers verdween 5 procent langdurig of definitief.

Meer risico in Europa

Het hoogste risico lopen reizigers in Europa. Onder meer vanwege de vele overstappen op dit continent raakten per duizend passagiers 7,29 stuks bagage kwijt. In Noord-Amerika was dat slechts 2,85 en in Azië 1,77. Dat laatste continent is bovendien de enige regio die zich verbeterde ten opzichte van 2017.
Overigens is het risico op bagageproblemen de afgelopen tien jaar flink afgenomen. In 2009 lag dat nog drie keer zo hoog. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!