Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Koersplan-claim vanaf maandag ook voor andere gedupeerden

29 jul 2011
  •  
leestijd 1 minuut
360.jpg
Afgelopen dinsdag besloot de rechter dat Aegon 19.000 leden van de Stichting Koersplan De Weg Kwijt moet compenseren voor hun overlijdensrisicoverzekering. De telefoon stond de afgelopen dagen roodgloeiend bij de Stichting Koersplan. Vanaf aanstaande maandag zal de stichting daarom ook open staan voor andere gedupeerden.
Aegon verkocht 700.000 Koersplan-overlijdensrisicoverzekeringen tussen 1989 en 1998. Dat betekent dat nog enkele honderdduizenden gedupeerden zich kunnen voegen bij de Stichting Koersplan. Zij betalen hiervoor eenmalig 75 euro lidmaatschapsgeld. Stichtingsvoorzitter Godfried Sippel zegt dat ze hiermee iedereen de kans willen geven om ook mee te profiteren van de procedure.
Het gerechtshof in Amsterdam veroordeelde Aegon tot het compenseren van 19.000 gedupeerden. Zij krijgen circa 1400 euro per polis. Aegon heeft zich volgens de rechter schuldig gemaakt aan misleiding. De verzekeraar moet 85 procent van de overlijdensrisicopremie terugbetalen.
Bron: Telegraaf

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's