Kassa

Koers bitcoin nadert 10.000 dollar

27-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bitcoins 930x520
De koers van de digitale munt bitcoin gaat hard op de 10.000 dollar af. Afgelopen vrijdag doorbrak de koers de 9000 dollar, minder dan een week nadat de barrière van de 8000 dollar was geslecht. Inmiddels is één bitcoin meer dan 9700 dollar waard.

Tussendoor toch dippen

De prijs van een bitcoin gaat weliswaar gestaag omhoog, maar tussendoor zitten flinke dippen. Zo ging de koers in de nacht van zondag op maandag binnen tien minuten ruim 200 dollar omlaag. Daarna wordt doorgaans de weg omhoog weer ingezet. In de afgelopen twee weken werd de bitcoin al ruim 40 procent meer waard.

Meer aandacht voor cryptomunten

De stijging wordt mede veroorzaakt door bredere aandacht voor de cryptomunt. Steeds meer bedrijven uit de traditionele financiële sector gaan zich ook op de bitcoin richten. Tegelijkertijd is er ook kritiek van veel mensen die zeggen dat de munt een bubbel is die op zeker moment zal barsten.

Stijging van 800 procent

Begin dit jaar was de bitcoin nog zo'n 1000 dollar waard. Daarmee is de waardestijging al meer dan 800 procent. Het grootste deel van die stijging is sinds de zomer tot stand gekomen, waarmee de munt ook zeer aantrekkelijk is voor speculanten. Het aantal rekeningen bij Coinbase, een van de grootste platformen voor het handelen in cryptomunten als bitcoin en concurrent ethereum, is dit jaar bijvoorbeeld al bijna verdrievoudigd. ANP

Meer over:

bitcoin
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

donkje
donkje4 dec. 2018 - 18:10

STOP en wacht met het aankopen van die dure aanvullende tandarts verzekering . de oplossing is er en wel betaal je tandarts met coin Dantacoin  waarom hoor je alleen bitcoin bitcoin . een ieder weet toch dat er te weinig bitcoins zijn voor alle mensen die  bv in 2019 nog kopen willen . geef eens meer aandacht aan andere coins die de gezondheid toe komen . je hoort niks over de dentacoin , die de wereld  langzaam aan bekendheid krijgt en ook uit vele landen al aangesloten  zijn  aan  dentacoin . ook wij gebruiken dentacoin reden , wij kunnen via de normale weg de tandarts rekening niet betalen laat staan 2x per jaar gaan en of iets laten maken , mijn vrouw heeft bruggen en daar is dentacoin top voor . je rekent af gelijk met je tandarts zonder tussen komst van banken en zorgverzekeraar , dus er zijn geen 2 en 3e tussen personen meer die een graantje mee pikken van jou behandeling. en je bent wel 40% goedkoper uit , en het mooiste je betaald met een dentacoin via internet . dus de bedoeling is dat iedereen de mogelijkheid krijgt goedkoop zijn of haar gebit te laten onderhouden en zeker om te voorkomen dat je geboord moet worden cq anders  . dus als u niet weet waar je veel kunt sparen op je tanden of gebit dan wel andere onderdelen van welke aart dan ook .moet iedereen bij dentacoin zijn. op moment is de coin goedkoop maar dat gaat veranderen op moment dat de hele wereld op de hoogte is van deze dentacoin  en begrijpt dat je het hele leven met je gebit moet doen .dus voor ons geen duren extra tandarts verzekering meer .dus altijd een kijkje waard bij dentacoin.  . ik kan alleen uit eigen ervaring spreken niet meer en niet minder dan dat . ook in ned melden zich steeds meer tandarts praktijken aan bij dentacoin.

hanja13
hanja1327 nov. 2017 - 14:00

Jammer van de meerdere 'taalfouten'

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!