Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KNMI waarschuwt voor zware windstoten

24-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
onweersbui.jpg
Het KNMI waarschuwt voor kans op zware windstoten en mogelijke zuidwesterstorm. De windstoten kunnen zich vanaf maandagmiddag tot in de avond in het hele land voordoen. De storm zou vooral de westkust kunnen treffen.
Code geel
De harde wind gaat gepaard met een gebied met onweersbuien dat vanuit het zuidwesten overtrekt. In verband daarmee heeft het KNMI voor het hele land waarschuwingscode geel afgegeven.
Zware windstoten
In de middag en avond neemt de wind toe naar (vrij) krachtig 5 tot 6, aan de westkust tot stormachtig of storm 8 à 9. Daarbij zijn zware windstoten tot 90 kilometer per uur mogelijk, aldus het weerinstituut. Pas tegen middernacht neemt de vlagerige wind wat af.
Langere files
De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht niet dat de avondspits problematisch wordt. Wel zullen er langere files staan, vermoedt de dienst. Ook waarschuwt de VID dat vrachtwagens zonder lading last kunnen hebben van de harde wind. De ANWB liet via Twitter weten dat mensen die met een aanhangwagen de weg op gaan, alert moeten zijn in de kustgebieden.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!