Kassa

KNMI geeft code oranje af voor eerste herfststorm

12-09-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Stormparaplu
Weggebruikers moeten woensdag rekening houden met een westerstorm, de eerste herfststorm van dit jaar. Daarvoor waarschuwen het KNMI en Rijkswaterstaat. In de kustprovincies, Flevoland en op het IJsselmeer worden vooral tijdens de ochtendspits en in de middag zware windstoten en neerslag verwacht. Het KNMI heeft voor woensdag code oranje voor delen van Nederland afgegeven.

Lege vrachtwagens, caravans, aanhangers

,,We raden af om in de kustprovincies en Flevoland met lege vrachtwagens, aanhangers of caravans de weg op te gaan", laat Rijkswaterstaat weten. Tijdens de februaristorm eerder dit jaar veroorzaakten onbeladen vrachtwagens die waren omgewaaid veel hinder. Rijkswaterstaat adviseert mensen die de weg opgaan de weerberichten en verkeersinformatie goed in de gaten te houden.

Code oranje

Het KNMI heeft voor woensdag code oranje afgegeven voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en in het Wadden- en IJsselmeergebied. Daar komen in de ochtend en middag zeer zware windstoten voor van meer dan 100 km per uur. In het noordelijk kustgebied zijn windstoten tot circa 120 km per uur mogelijk. Voor de kustprovincie Zeeland en de rest van Nederland geldt code geel.
Pas in de namiddag en avond neemt de wind van het zuidwesten uit weer af. ANP

Meer over:

storm, code oranje, knmi
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!