Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KNMI: code geel voor Midden-Nederland

11-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
slecht-weer.jpg
Het KNMI stelt vrijdagmiddag opnieuw code geel in voor gevaarlijk weer. De waarschuwing geldt vanaf 14.00 uur voor Midden-Nederland, aldus een woordvoerder. In eerste instantie gaat het om de provincies Utrecht en Gelderland, maar in de loop van de dag kan code geel van kracht worden in andere provincies en ook weer - per provincie - worden ingetrokken.
Noord-Holland
Het KNMI gaf donderdag ook al code geel af voor Gelderland, Brabant en Limburg. ,,In nacht van donderdag op vrijdag werd de code voor gevaarlijk weer ook ingesteld in Noord-Holland'', aldus de woordvoerder. Amsterdam werd nogal overvallen door het plotselinge noodweer. Vrijdagochtend was de code overal weer ingetrokken.
Hevige regenval
Maar het KNMI is niet door de hevige regenval in Amsterdam verrast. Het weerinstituut stelde geen code oranje voor extreem weer in. Want ,,die code is gekoppeld aan de omvang van een gebied, minimaal 50 bij 50 kilometer, en de hevigheid van de neerslag. Toen in de hoofdstad misschien wel 50 millimeter regen viel of meer, was er op Schiphol bijvoorbeeld vrijwel geen neerslag, hooguit 3 millimeter.''
In Amsterdam viel een dode door het noodweer en het tramverkeer was er enige uren ontregeld. Bij de meldkamer van de brandweer kwamen honderden meldingen binnen van storm- en wateroverlast.
ANP

Meer over:

weer, diginieuws, code, knmi
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!