Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KLPD gaat door met actie ergernis toptien

04-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
politie-logo-360-210_15.jpg
Het Korps landelijke politiediensten gaat de komende tijd door met extra aandacht voor de top tien van ergernissen op de weg. In april deelde de politie 235 bekeuringen uit aan weggebruikers die zich schuldig maakten aan onder meer onnodig links rijden, het negeren van een rood kruis boven een rijbaan en te hard rijden langs wegwerkzaamheden.
Het KLPD verricht extra toezicht op het negeren van een rood kruis. Sinds die actie op 22 april is aangekondigd, zijn 45 weggebruikers beboet omdat ze op een afgesloten rijbaan reden. Verder werden 131 automobilisten bekeurd voor onnodig links rijden. Te hard rijden langs wegwerkzaamheden leverde 101 boetes op. De politie liet op de rijkswegen 730 weggebruikers een blaastest doen. Zestien van hen hadden een slok te veel op. De extra aandacht voor het negeren van een rood kruis komt voort uit ervaringen van de verkeerspolitie van het KLPD en Rijkswaterstaat die dit regelmatig constateerden op de snelwegen. ,,Het gebeurt niet altijd bewust, maar het levert wel gevaarlijke situaties op als wegwerkers of hulpverleners bezig zijn op die rijbaan. We gaan er daarom onverminderd mee door'', aldus het KLPD. Wie ervoor wordt bekeurd, krijgt een rekening thuis van 186 euro. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!