Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Klopjacht op fiscaal 'adviseurs'

18-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Belastingdienst_34.jpg
De Belastingdienst jaagt steeds harder op belastingadviseurs die burgers helpen aan valse aftrekposten. Deze foute adviseurs proberen met hun gesjoemel de schatkist jaarlijks voor 100 miljoen euro te benadelen, schrijft het AD.
Dubieuze belastingconsulenten
Volgens de Belastingdienst zijn er in Nederland enkele tientallen dubieuze belastingconsulenten die samen velen duizenden aangiftes verzorgen. Ze zorgen voor belastingteruggave door inkomens verkeerd op te geven of aftrekposten uit hun mouw te schudden. Zo voeren ze niet gemaakte zorgkosten op of verzinnen ze schenkingen. ,,We komen de meest gekke dingen tegen'', zegt officier van justitie Dop Kruimel van het Functioneel Parket. ,,Zo had iemand in een gelijkvloerse bungalow een traplift opgevoerd.''
De afgelopen twee dagen is de politie bij belastingadviseurs uit onder meer Den Haag, Utrecht, Haarlem en Doetinchem binnengevallen. Drie van hen zijn gearresteerd.
Bron: ANP/AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!