Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KLM wil nieuwe pier Schiphol eerder klaar

11-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schiphol1_26.jpg
De nieuwe pier op luchthaven kan mogelijk al in 2019 klaar zijn. ,,Schiphol kijkt in overleg met KLM en andere gebruikers hoe de oplevering versneld kan worden'', zei directeur luchthavenstrategie bij KLM, Pieter Cornelisse, zaterdag in diverse Noord-Hollandse kranten.
Vaart maken
Luchtvaartmaatschappijen willen dat er vaart wordt gemaakt. De aanleg van de pier is de laatste jaren telkens naar voren geschoven. ,,Oorspronkelijk was het plan dat de verkorte pier in mei van dit jaar klaar zou zijn, dus voor de invoering van de centrale security. Toen werd het 2018 en nu weer 2022. Over zeven jaar is echt veel te laat'', aldus Cornelisse.
Niet altijd eens
De betrokken partijen zijn het nog altijd niet eens over hoe de uitbreidingen van Schiphol er precies moeten gaan uitzien, blijkt uit de woorden van de KLM-bestuurder. Er wordt onder meer gepraat over het aantal plekken voor vliegtuigen aan de pier.
,,Het is mogelijk om die nieuwe A-pier met een tijdelijke doorgang te verbinden met de B-pier’’, zei Cornelisse in de kranten. ,,In dat geval kan de pier in 2019 in gebruik worden genomen.’’
Schiphol telt nu zeven pieren en de luchthaven heeft één grote 'all-in-one' terminal. Naar verwachting neemt de luchthaven voor het eind van het jaar een besluit. ANP

Meer over:

schiphol, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!