Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KLM voert zomercapaciteit met 2,6 procent op

05-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig_39.jpg
KLM zet komende zomer 2,6 procent meer capaciteit in dan een jaar eerder. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij woensdag bekend. Vooral op bestemmingen binnen Europa komen meer stoelen beschikbaar, 7,8 procent, grotendeels dankzij efficiënter gebruik van de bestaande vloot. Op langere vluchten neemt de capaciteit met 1,5 procent toe.
Meer bestemmingen
Vergeleken met afgelopen zomer wordt het aantal bestemmingen binnen Europa uitgebreid van 67 naar 71. Nieuwe steden die KLM aandoet zijn het Noord-Spaanse Bilbao, de Kroatische hoofdstad Zagreb en Turijn en Florence in Italië. De Europese vloot wordt uitgebreid met een 48e Boeing 737. Verder wordt extra capaciteit vrijgespeeld door bijvoorbeeld vliegtuigen na aankomst op hun bestemming sneller weer te laten vertrekken.
Capaciteit
Bij zustermaatschappij Air France zal de groei aanzienlijk minder uitbundig zijn. Daar gaat juist het aanbod op intercontinentale vluchten omhoog met 2,2 procent, terwijl op Europese en binnenlandse vluchten de capaciteit met 2,3 procent wordt ingekrompen. In totaal resulteert dat in 1,2 procent meer capaciteit.
Voor de groep als geheel neemt de capaciteit in de nieuwe zomerdienstregeling, die loopt van 30 maart tot 25 oktober, met 1,7 procent toe. Daarmee kiest Air France-KLM naar eigen zeggen nog steeds voor ,,gecontroleerde groei'', met extra capaciteit in opkomende markten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!