Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

KLM blijft bij aanpassing in pensioenregels

12-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
klm 930x520
KLM blijft bij zijn eerder gemelde voornemen om de gegarandeerde indexatie van de pensioenen van piloten te schrappen. De luchtvaartmaatschappij gaat daarmee niet in op de eis van vakbond VNV om het plan te laten varen, zo werd vrijdag gemeld.
Gegarandeerde indexatie
KLM liet twee weken geleden weten af te willen van de gegarandeerde indexatie, die pensioenen laat meestijgen met de inflatie. Door nieuwe regels rond de dekkingsgraad van pensioenen zou indexatie het bedrijf dit jaar verplichten om honderden miljoenen euro's bij te storten in het pensioenfonds. Volgens KLM zou dat de bedrijfsvoering in gevaar brengen.
" Passende oplossing"
De pilotenvakbond VNV dreigde eerder deze week naar de rechter te stappen als het plan niet uiterlijk vrijdag van tafel werd gehaald. KLM liet weten samen met de bond verder te willen zoeken naar een ,,passende oplossing''.
De VNV bestudeert het besluit van KLM, zei een woordvoerder desgevraagd. De bond verwacht later op vrijdagmiddag met een reactie te komen.
Onderhandelingen
De pensioenkwestie is niet de enige zaak die voor onrust zorgt onder de KLM-piloten. Zij wachten ook nog altijd op de invulling van beloftes die vorig jaar zijn gedaan bij de onderhandelingen over hun nieuwe cao. Daarbij werd de piloten een aandelenbelang in Air France-KLM en een vertegenwoordiger in het bestuur van het concern toegezegd.
De VNV heeft KLM tot 15 september de tijd gegeven om die afspraken na te komen, bevestigde een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf. Over stappen die worden genomen als KLM niet aan dat ultimatum voldoet, liet hij zich niet uit. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!