Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

KLM-baas pleit voor coronatest voor vertrek vlucht

15 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegen vliegtuig cabine 1127
Topman Ben Smith van Air France-KLM pleit voor het verplichten van coronatesten, bij voorkeur voordat passagiers vertrekken. Ook zouden "omslachtige" Europese regels over vluchtcompensatie moeten worden herzien.
Volgens Smith zou de sector geholpen zijn met eenduidige regels als het gaat om reisbeperkingen. Nu nog gaan te veel landen uit van hun eigen adviezen.

'Meer steun nodig'

Verder heeft de luchtvaartsector op termijn meer steun nodig om de crisis door te komen. Dan gaat het om de periode nadat de huidige steunmaatregelen aflopen. Dat zei Smith tijdens een bijeenkomst van Europese luchtvaartmaatschappijen.
Volgens Smith wordt momenteel alles op alles gezet om kosten te besparen en de luchtvaartonderneming aan de huidige omstandigheden aan te passen. Daarbij worden volgens hem belangrijke beslissingen genomen op het gebied van de vloot en het aan de grond houden van toestellen.
Smith waarschuwde hij verder nog voor ophanden zijnde klimaatbelastingen voor luchtvaartmaatschappijen, die in zijn ogen mogelijk niet zullen zorgen voor lagere uitstoot. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar