Kassa

Klink wil beter opgeleide Valyschauffeurs

07-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bus_02.jpg
Er zijn volgens demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) extra maatregelen nodig nu blijkt dat maar 46 procent van de chauffeurs die voor Valys, gehandicaptenvervoer, rijden, volledig is gediplomeerd.
Klink vindt het aantal chauffeurs dat ook over de vereiste diploma's sociale vaardigheden, doelgroepenvervoer en EHBO beschikt, teleurstellend, zo schrijft hij de Tweede Kamer dinsdag. Voormalig staatssecretaris Jet Bussemaker meldde eerder nog dat volgens opgave van vervoerder Connexxion 95 procent van deze chauffeurs volledig gediplomeerd zou zijn. Onafhankelijk onderzoek volgde en deze steekproef wees volgens Klink uit dat de zaken anders liggen.
De minister betreurt het dat een eerder beloofde verbeterslag bij Connexxion niet het gewenste resultaat had. Hij vindt aanvullende maatregelen nodig, waaronder intensiever toezicht via een 'mystery guest' die rapporteert aan zijn departement. Ook kondigt hij elk kwartaal tot maart 2011 een steekproef aan. Als daar geen verbetering uit blijkt, moet Connexxion extra gaan betalen naarmate de score meer achterblijft. Klinkt stelt ook vast dat ondanks zijn zorgen over de diploma's, klanten tevreden blijken over de bejegening door de chauffeurs.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!