Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Klimaatorganisaties: 35.000 mensen deden mee aan klimaatalarm

15-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Duurzaam milieu wereld 930x520
Zondag hebben ruim 35.000 mensen in heel Nederland gedemonstreerd over de klimaatcrisis. In 44 plaatsen gespreid over het land werd "alarm geslagen". Dat deden de meeste demonstranten vanuit huis, de tuin of vanaf het balkon. Dat zggen de organisaties achter het initatief, waaronder Milieudefensie en Greenpeace.
De deelnemers gingen om 15:00 een minuut lang lawaai maken met hun stem, trommels en bellen. Daarnaast werden er verschillende kerkklokken geluid. Vanwege de coronamaatregelen konden per locatie maar een maximaal aantal mensen meedoen. In Hoek waren 9 mensen bijeengekomen, in Groningen konden 700 mensen meedoen.

Eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid

Met de actie pleitten de deelnemers voor een "eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid voor iedereen, in Nederland en daarbuiten. Een overheid die kiest voor mensen en vervuilende bedrijven zelf laat betalen voor hun verduurzaming en voor de schade die ze veroorzaken. Een overheid die actie onderneemt en zorgt dat gezond eten, duurzaam reizen, wonen in een goede woning en groene banen voor iedereen mogelijk is. Ongeacht wie je bent, wat je verdient en waar je woont", aldus de organiserende Klimaatcrisis Coalitie.

Groot succes

De Klimaatcrisis Coalitie is een samenwerking van Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future Nederland, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat. Volgens de initiatiefnemers was het  een groot succes. De demonstraties zijn in het hele land ordelijk verlopen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!