Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Klijnsma: meeste pensioenpremies wel omlaag

28-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen_genieten_14.jpg
Voor het ,,leeuwendeel'' van de Nederlanders gaan de pensioenpremies dit jaar wel omlaag. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken zei dat woensdag in de Tweede Kamer. Ze reageerde op een onderzoek van Het Financieele Dagblad waaruit blijkt dat veel bedrijfstakpensioenfondsen geen lagere premies hanteren.
Grote fondsen
Klijnsma wees erop dat de grote fondsen, zoals het ABP, dat wel doen. Daar zijn de meeste werknemers bij aangesloten. Over het complete beeld geeft toezichthouder De Nederlandsche Bank binnenkort duidelijkheid. Klijnsma beloofde ,,de vinger aan de pols'' te houden.
Verwijten
Het kabinet gaat ervan uit dat de premies fors zullen dalen omdat door nieuwe wetgeving ook het bedrag verlaagd is dat jaarlijks voor pensioen opzij gelegd mag worden. PVV, CDA en SP, die tegen die wet stemden, verwijten het kabinet dat het zijn beloftes over premiedaling niet waarmaakt.

Meer over:

pensioen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!