Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Klijnsma: gesnuffel ambtenaren aangepakt

04-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
toetsenbord_apple_03.jpg
Het is niet acceptabel dat gemeenteambtenaren in gegevens van bekende Nederlanders snuffelen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft maatregelen genomen om hier paal en perk aan te stellen. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken heeft dat dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven.
Misbruik
De Kamerleden Paul Ulenbelt (SP) en Steven van Weyenberg (D66) hadden aan de bel getrokken over een bericht dat ambtenaren misbruik maken van het systeem Suwinet, waarmee gemeenten en uitkeringsinstanties gegevens uitwisselen. De ambtenaren zouden zich vergapen aan informatie over alimentatiebetalingen en schulden van bijvoorbeeld voetballers en filmsterren.
Ontzeggen
Volgens Klijnsma kan dat niet door de beugel. Burgers moeten erop kunnen vertrouwen dat gemeenten zorgvuldig met hun gegevens omgaan. Waarschijnlijk wordt het vanaf volgend jaar mogelijk overheidsinstanties de toegang tot Suwinet als uiterste maatregel te ontzeggen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!