Kassa

Kleine zorgaanbieders in problemen door privacywet

31-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering zorgkosten 930 520
Kleine zorgaanbieders vrezen financiële problemen nu de nieuwe en strengere privacywet voor de deur staat. Vanaf 25 mei moeten alle organisaties in Europa - van voetbalclubs tot warenhuizen - zorgvuldiger omgaan met persoonsgegevens. Dat schrijft Trouw.
Extra tijd en geld
Maar wie ook informatie over de gezondheid van cliënten of patiënten bewaart, moet daarbovenop een hoop extra tijd en geld investeren. Kosten die kleinere zorginstellingen niet altijd kunnen maken. Daarnaast is nu niet duidelijk van welke zorgbureaus de Autoriteit Persoonsgegevens die investering precies verwacht.
Functionaris gegevensbescherming
Zorgaanbieders zijn straks verplicht iemand aan te stellen die de verantwoordelijkheid krijgt over de datastromen en persoonsgegevens. Zo’n functionaris gegevensbescherming (FG) mag van binnen of buiten de organisatie komen, maar moet wel onafhankelijk zijn. Dergelijke functionarissen zijn duur en vragen snel honderd euro per uur.
Bron: Trouw/ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

harrub
harrub2 apr. 2018 - 11:29

Leg dat eens uit.

vrijmark
vrijmark1 apr. 2018 - 10:57

de E U is bekend met steeds meer mooie baantjes te creeren ongetwijfefd zal hier ook wel weer een prijs stijging uit voort komen

2 Reacties
lion4
lion43 apr. 2018 - 8:59

ach, ze gooien met geld van een ander in de E.U. en er zijn natuurlijk wel sommige dingen die ik zo snel niet kan bedenken die ze goed doen uhhhh dat dacht ik altijd, onze vertegenwoordigers daar gaan met zakken vol naar huis om hier te vertellen dat het ons meer gaat kosten wat die uitvinders daar gaan bedenken.  Maar wees gerust, de rijken onder ons worden nog rijker, en de rest gaan naar beneden, eerlijk gezegd ben ik blij dat ik eerdaags 73 jaar word want over 25 jaar zijn er een hoop met 5 auto's, groot huis voor door de week en in het weekend iets knappers in het gooi, en ze zijn te dom om te begrijpen dat je maar in 1 auto te gelijk kan rijden, ik hoop er dan niet meer te zijn, en ik denk dat de E.U. ook geen blijvertje is, de E.U is de grootste vergissing geweest die er is,  we hadden  gewoon door moeten gaan zoals als voor de E.U. dan was er een stuk minder armoede hier., als Rutte zich had gedragen zoals  een mens hoort te doen was hij allang de leider van Nederland geweest en ook geen E.U. sorry voor de eventuele taal fouten maar dat is een overblijfsel van een CVA, maar ik doe nog mee.

lion4
lion43 apr. 2018 - 9:01

Rutte moest Wilders zijn hoewel ik daar geen fan van ben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!