Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kleine meerderheid ouders zou kind laten vaccineren tegen corona

21-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
123 keer bekeken
  •  
1127vaccineren3
Nu iedere meerderjarige Nederlander een afspraak kan maken voor een coronaprik, rijst de vraag of minderjarige mensen ook gevaccineerd moeten worden. Volgende maand komt de gezondheidsraad daarover met een advies. Van de ouders met een kind tussen de 12 en 17 jaar is de helft in ieder geval voorstander.
Dat blijkt uit een peiling van EenVandaag. Een derde (34 procent) van de 1500 ouders die het actualiteitenprogramma ondervroeg, ziet zo'n vaccinatie niet zitten.

Overwegend positief

Drie van de tien ondervraagde ouders (33 procent) zeggen hun kind zeker te laten vaccineren en 19 procent waarschijnlijk. Nog eens 1 procent heeft zijn kind al laten inenten tegen corona omdat het in een risicogroep valt. Opgeteld staat de helft (53 procent) van de ouders dus positief tegenover vaccinatie van hun pubers.
Eerder adviseerde de Gezondheidsraad al om kinderen van 12 tot en met 17 jaar met een hoog medisch risico te vaccineren. Een advies over het inenten van gezonde kinderen in die leeftijdsgroep wordt begin juli verwacht. In de VS en een aantal Europese landen gebeurt dit al. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!