Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Klein wil initiatiefwet voor flexibele AOW

18-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tweede-Kamer_31.jpg
Onafhankelijk Tweede Kamerlid Norbert Klein gaat een initiatiefwet maken voor een flexibele AOW. Mensen kunnen er dan voor kiezen of ze eerder of later met werken stoppen, waarbij het bedrag dat ze ontvangen afhangt van het moment dat de oudedagsvoorziening ingaat.
Negatief
Klein heeft dat dinsdag aangekondigd. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) schreef de Kamer maandag dat het kabinet niets voelt voor een flexibele AOW. Dat zou negatief zijn voor de werkgelegenheid en de schatkist meer geld kosten. Ook zou het ingewikkelder zijn in de uitvoering.
Teleurstellend
Klein noemt het antwoord van de staatssecretaris teleurstellend. Eerder nam de Kamer een motie van hem aan waarin het kabinet werd gevraagd een flexibele AOW te onderzoeken. Ook ouderenorganisatie ANBO en de vakbeweging reageerden teleurgesteld op de opstelling van Klijnsma.
Initiatiefnota
Klein gaat nu praten met andere Kamerfracties en met belangenorganisaties. Dat moet leiden tot een initiatiefnota en uiteindelijk tot een initiatiefwet. Als een flexibele AOW voor problemen zorgt, bijvoorbeeld met de kosten, moeten die worden opgelost, vindt het Kamerlid. ,,Vermindering van de gaswinning in Groningen brengt ook financiële problemen mee, maar dat betekent niet dat je het daarom achterwege laat.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!