Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Klanten winstgevend NS minder tevreden

19 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
930x520_ns1
Meer vertragingen, minder klanttevredenheid, maar wel een positief financieel resultaat van 118 miljoen euro. Dat is de balans van 2015 voor de Nederlandse Spoorwegen (NS), blijkt uit het vrijdag gepubliceerde jaarverslag.
NS kreeg afgelopen jaar onder meer te maken met een parlementaire enquête over het debacle met de hogesnelheidstrein Fyra en fraude bij een aanbesteding voor regionaal vervoer in Limburg. Die laatste affaire kostte topman Timo Huges de kop. Hij werd in de zomer vervangen door oud-minister Roger van Boxtel.
,,Het afgelopen jaar was in meerdere opzichten een jaar van vallen en weer opstaan voor NS'', concludeerde Van Boxtel vrijdag. De lagere klanttevredenheid hangt volgens de topman samen met het grotere aantal vertragingen, dat deels het gevolg is van externe verstoringen. Maar ook overvolle treinen zijn een bron van ergernis, erkende hij. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!