Kassa

Klant van Hema wint met wegwerptafelkleed

  •  
05-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
HEMA_07.jpg
Een wegwerptafelkleed dat zich na gebruik gemakkelijk laat transformeren in een vuilniszak heeft dinsdag de eerste prijs van de Hema ontwerpwedstrijd 2012 gewonnen. Een strik spant het multifunctionele tafelkleed strak om een tafel.
Het ontwerp Strik strak was ingezonden door consument Ine Reijnen uit Amsterdam in de klantenwedstrijd. Voor de 25e editie van de ontwerpwedstrijd mochten dit jaar voor het eerst consumenten meedoen.
De keuze van de jury voor een wegwerpartikel is opmerkelijk. Een van de criteria van de Hema om de vondst eventueel in productie te nemen is namelijk het duurzaamheidsaspect, of een product sterk is en lang mee gaat.
Een ander opvallende prijswinnend ontwerp is een afbakbrood in de vorm van de letter U, een knipoog naar de bekende rookworsten van de winkelketen. De vakjury kon bij de studenten dit jaar geen eerste prijs aanwijzen. Studenten van de TU Delft wonnen de tweede en een gedeelde derde prijs. Een van de winnende ontwerpen in de studentencategorie is de oorwurm, een tasje voor het opbergen van oordopjes zonder dat het snoertje in de knoop raakt.
Acht ontwerpen zijn genomineerd voor de publieksprijs. Vanaf 18 juni kunnen Hema-consumenten 3 weken lang stemmen voor de publieksprijs.
ANP

Meer over:

hema, diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!