Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Klant hoeft niet te betalen voor verwijderen gasaansluiting

13-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
144 keer bekeken
  •  
fornuis gas gaspitje 1127
Gasverlaters hoeven niet voor de verwijdering van hun gasaansluiting, inclusief meter, te betalen. Hiervoor sturen de netbeheerders tot nu toe een rekening van tussen 350 en 800 euro, ook wanneer de gasverlater niet om verwijdering van de aansluiting heeft gevraagd. Dat meldt de Volkskrant.

De kantonrechter in Noord-Nederland bepaalde dit vorige week naar aanleiding van een aangespannen zaak door de kleine netbeheerder Rendo in Drenthe, tegen de Meppelaar Stefan Boerma. Boerma nam geen gas meer af, maar weigerde Rendo de opdracht te geven om zijn aansluiting te verwijderen. De netbeheerder deed dat toch, met een beroep op de veiligheid en met verwijzing naar een wettelijke verplichting en stuurde Boerma vervolgens de rekening.

De rechter besloot dat Boerma de rekening niet hoeft te betalen, aangezien hij geen opdracht tot verwijdering had gegeven. De netbeheerder kon niet zonder die opdracht de meter weghalen, want die regel is nooit duidelijk genoeg in de algemene voorwaarden aan de klanten voorgelegd.

Bron: Volkskrant
Bekijk ook de Kassa Uitzending van 7 maart 2020: Alles over aardgasvrije woningen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!